Fake news – Covid 19

Во време на светска пандемија, судрени со предизвикот на новото секојдневие, дигиталниот свет зема уште поголем замав од порано. Животот добива online форма, а информациите кои ги добиваме преку порталите сериозно влијаат на однесувањето на луѓето. Во фаза на една масовна електронска доминација, лажните вести се шират со спринтерска брзина и станува се потешко истите да се таргетираат и избегнат. “Fake news” станува предизвик на новото време, а борбата со истите е клучна за одговорното однесување на луѓето како чекор до справување со вирусот.
 
Елса Северна Македонија на ден 13.11.2020 (петок) со почеток од 17:00 часот на платформата Zoom организира конференција на тема “Fake news во време на корона кризата”.
Говорници на истата ќе бидат:
Сеад Џигал – Предавач на Меѓународен Балкански Универзитет на Факултет за комуникации.
Росана Алексовска – Ф2Н2
Катерина Синадиновска – Совет за етика во медиуми
Котизацијата за учество на конференцијата изнесува 100 денари за членови и 180 денари за надворешни учесници. Бројот на сметката ќе биде дополнитено пратен на секој од вас што ќе пријави учество на [email protected]
Бидејќи бројот на учесници е ограничен, побрзајте и пријавете го вашето учество. За учесниците следуваат сертификати за учество.
Пријавувањето трае до 12.11.2020

Сподели на