Новости

lead

Средношколци од Делчево креираа електростатски филтри за намалување на загаденоста на воздухот

Тимот од СОУ„Методи Митевски – Брицо Делчево го изработија првиот електростатски филтер кој работи по принципот на електростатско поле. Електростатскиот филтер e уред кој се

Прочитај повеќе »
Млади МК

Ученичката компанија luftON креираше иновативен еколошки производ – мастило од штетни саѓи

Дали сте помислиле дека е возможно да ги печатите вашите документи и притоа да придонесете за намалено загадување? Ученичката компанија luftON креираше иновативен еколошки производ

Прочитај повеќе »
Млади МК

Младите Можат спроведуваат истражување за потребите на младите на локално ниво” од Општина Струмица

Младинската организација Младите Можат/Youth Can, спроведуваат истражување за “Потреби на младите на локално ниво” – Младински локални банки од Општина Струмица. Целта на самото истражување

Прочитај повеќе »