Образование

mof

Прашалник за стипендирање на студии во странство од страна на МОН

Младински образовен форум спроведува Истражување за стапката на успех на доделените државни стипендии од Министерство за образование и наука, наменети за студенти кои се примени

Прочитај повеќе »
Млади МК

Обука на тема „Подигање на свеста за родовата еднаквост во медиумите, известувањето и улогата на родовосензитивно известување“

Мрежата Стела организира обука на тема „Подигање на свеста за родовата еднаквост во медиумите, известувањето и улогата на родовосензитивно известување“, која ќе се одржи на 30 октомври (понеделник),

Прочитај повеќе »
Млади МК

ПОВИК ЗА УПИСИ НА НЕФОРМАЛНАТА ШКОЛА „ФЕМИНИСТИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА СИТЕ 2023“

Институтот за општествени и хуманистички науки, Скопје со задоволство го објавува повикот за упис на партиципанти за неформалната школа „Феминистичко образование за сите 2023“ која

Прочитај повеќе »
Млади МК

Повик за учество на летна школа за човекови права на маргинализираните заедници

ДАТУМ: 03-09 ЈУЛИ 2023 ЛОКАЦИЈА: ОХРИД – ХОТЕЛ ГРАНИТ ОПИС: Летната школа организирана од Коалиција Маргини е фокусирана на родот, сексуалноста и интерсекционалноста во концептот

Прочитај повеќе »
cmakrik

Повик за учесници, лидери на група и фацилитатори за Инклузивни младински кампови

Центар за младински активизам заедно со Сојуз на извидници на Македонија го објавува повикот за пријавување на учесници на Инклузивните младински кампови кои ќе се спроведат во

Прочитај повеќе »